English

Henrik Nesset Stenvik

Ønsket seg større oppgaver og mer ansvar. Nå er han manager og forbedrer økonomistyringen i store konsern.

Henrik har jobbet i Impello siden 2017, og har spesialisert seg på finansiell rådgivning som verdivurdering, økonomisk styring og due dilligence.

Det Henrik liker best med jobben i Impello er kombinasjonen av arbeidsmiljø og arbeidsoppgaver:

– Jeg føler jeg får frihet til å jobbe med de prosjektene jeg har interesse for. Jeg synes for eksempel det er interessant å se på hvordan verktøy og teknologi kan brukes på best måte for å effektivisere analysearbeid, og der har jeg fått stor frihet til å utforske mulighetene dette kan gi Impello. I tillegg, er det et privilegium å jobbe med så mange dyktige og hyggelige mennesker samtidig som man jobber med det man liker best, sier Henrik.

En kick-start på Impello-karrieren

Henrik er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole og startet sin karriere i PwC Oslo. Der jobbet han både i både Assurance og Deals. Etter en stund flyttet han tilbake til sitt hjemsted, Trondheim, og startet i KLP Banken som Business Controller, før han fant veien til Impello.

Da Henrik startet som ny i Impello var det mange baller å sjonglere på en gang. Han gikk rett ut i CFO-for-hire-oppdrag samtidig som han jobbet på diverse analyseprosjekter. På hjemmebane var han i samme periode en søvn-frarøvet småbarnsfar:

– Det ble mye å sette seg inn i, men det var jo derfor jeg startet i Impello! I begynnelsen var det litt utfordrende å kombinere småbarnsliv med konsulentjobb. Med lite søvn og behov for to voksne hjemme ble det krevende de ukene det ble litt ekstra mye jobb. Etter hvert som jeg har blitt varm i trøya og kjenner mine kollegaer bedre, har jeg funnet ut at det går greit å kombinere rollene dersom man planlegger og har god kommunikasjon, forklarer han.

Henrik har satt stor pris på å få utforme sin egen arbeidsdag i Impello, og at han har fått mulighet til å være med i de prosjektene som passer hans kompetanseprofil og faglige interesser.

– Det legges til rette for at arbeidsmengde tilpasses livssituasjon og ambisjonsnivå. Som småbarnsfar har jeg av og til takket nei til oppdrag fordi det er andre ting enn jobb som er viktig for meg. At dette er mulig ser jeg på som en stor verdi, fortsetter han.

Varierte dager og spennende arbeidsoppgaver

Akkurat som Henrik ønsket seg, er det få arbeidsdager hos Impello som er like:

– I løpet av en uke har jeg et par eksterne kundemøter og sitter kanskje én eller to dager ute hos kunden hele dagen. Resten av uken er jeg på kontoret og der blir mesteparten av tiden brukt til prosjektarbeid foran PCn, for min del i Excel, Power BI og PowerPoint. Ellers går det litt tid til internt arbeid som rekruttering, coaching, sosiale arrangementer med mer, forklarer Henrik.

Hvis Henrik skal trekke frem et prosjekt han har trivdes godt med de siste årene er det Power-BI, et prosjekt Impello har levert til SINTEF: 

– Jeg synes Power BI-prosjektet hos SINTEF har vært det kuleste. SINTEF er et stort konsern med mange selskaper og avdelinger, hvor omfanget av økonomiske analyser og rapportering er stort. Jeg har fått være med å effektivisere økonomifunksjonene ved bruk av typisk «Impello-erfaring» og moderne verktøy, sier han entusiastisk. 

Fire spørsmål og svar om livet i Impello

Hvordan er karriereutviklingen i Impello?
– Karrierestigen hos Impello er relativt lik andre konsulenthus. Nyutdannede får tittelen Konsulent og etter et par års erfaring blir du Seniorkonsulent. Gjør du en god jobb som seniorkonsulent, eller har tilstrekkelig erfaring fra andre jobber, blir du etter hvert manager. Det innebærer prosjektlederansvar sammen med ansvarlig partner, og en forventning om at du bidrar i markeds- og salgsarbeid overfor både nye og eksisterende kunder. Veien videre til partner er svært individuell og avhenger av ambisjonsnivå, ferdighetsnivå og salg, forklarer Henrik. 

Hva har du på deg på jobb? 

– Business casual? Vi unngår oftest dress med mindre vi har et møte med kunder der dress åpenbart er kleskoden. Som oftest går jeg i chinos eller pen jeans, skjorte og en blazer. Sagt på en annen måte: Vi tilpasser oss kunden og unngår «overdressing», sier han. 

Hvordan vil du beskrive den typiske «Impelloer»? 
– En typisk Impelloer er flink og folkelig. Vi gjør vårt ytterste for å levere tjenester med høy kvalitet, men vi er også ganske flinke til å være uformelle og ha det artig. Det er mye latter i våre lokaler og det er mange kunder som har ledd sammen med oss, svarer han. 

Hvorfor skal man søke seg til Impello? 
– Fordi det er et sted med mange bra mennesker og spennende arbeidsoppgaver, avslutter Henrik.